2011. november 17., csütörtök

Flóri Szelet
Így neveztem el, a Császárról :(
Az igazi Albert süti MINDÖRÖKKÉ FERENCVÁROS avagy az Albert kekszes süti kicsit másként, mint ahogy megszoktuk. A kakaós verziót is imádom, de az ezer helyen megtalálható, viszont Fradi imádóknak szuper desszert fejlesztés és isteni finom :)

Hozzávalók:
1 nagy csomag Albert keksz
4,5 deci tej
250gramm margarin
5 evőkanál cukor
1 zöld keserű mandula aroma
1 csomag főzős vanília puding

Elkészítés: a pudingport egy lábasban elkeverjük a hideg tejjel majd beletesszük a kocka margarint. Alágyújtunk a tűzhelyen és elkezdjük kevergetni az olvadó margarinnal a pudingot. Közben hozzáadjuk a cukrot. Amikor felolvadt az egész margarin, beleöntjük a keserű mandula aromát. Vigyázat!!! Nem helyettesíthető sima zöld ételfestékkel, mert különben nem ugyanazt az ízt kapjuk!!!!
Sűrűre főzzük a pudingos masszát, folyamatos kevergetés mellett.
Levesszük a tűzről és egy kicsit hűlni hagyjuk, de még melegen elkezdjük egymás mellé tapasztani a kekszkorongokat egy szép nagy darab alufólián. Ne spóroljunk a krémmel, mert bőven sok a massza és a keksz sokat magába is szív. Ha a keksz elfogyott, a maradék masszával kenjük be az így kapott kekszhengert. A tetejére szórjunk kókuszreszeléket majd csavarjuk be szorosan az alufóliába és tegyük el hűteni. Nem árt egy deszkára rágurítani és úgy betenni a hűtőbe, mert elég puha eleinte a rúd. Nekem egy egész éjszaka pihent a hűtőben, de néhány óra alatt is tökéletesen összeáll és könnyen szelhető. A végén kezdjük szeletelni 45 fokos szögben azaz srégen, ettől lesz csíkos :)