2009. március 27., péntek

Gorgonzolás pasta

Rémesen egyszerű!!!
200 gramm gorgonzola sajt, 500ml főzőtejszín, oregano,bazsalikom, fokhagymakrém, tészta

Kevéske olajat hevítünk, bele 2 evőkanálnyi fokhagymakrémet. A sajtot lereszeljünk, tejszínnel felengedjük a fokhagymás olajat, bele a reszelt gorgonzola, oregano, bazsalikom izlés szerint. Folyamatos kevergetés mellett rottyanásig főzzük. A tészta közben már ki is főtt. Kész a finom hami! Jó étvágyat!

Dóriféle kókuszgolyó

500gramm reszelt keksz, 1 üveg magozott meggybefőtt, 180gramm porcukor, 100gramm Rama, 2 evőkanál kakaópor/nem cukros, nem instant, 1/2 csésze fekete kávé, kókuszreszelék
rumaroma 1 kávéskanál
A reszelt kekszet elvegyítjük a többi száraz hozzávalóval, majd hozzáadjuk a megybefőtt levét és a kávét, a margarint(egy picit nem árt megolvasztani, de ne folyós legyen csak puha). Kézzel összegyúrjuk a masszát, kellemes, formálható állagúra. Ha száraznak találjuk a tésztát, mehet bele még egy kis kávé. Kézzel gombóckákat gyúrunk, közepébe egy magozott meggy. A gombócokat kókuszreszelékbe hempergetjük, bele egy dobozba, hűtőbe tesszük és máris fogyasztható az édes finomság!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése